Plantenkas

Kweek je eigen groente, kruiden, tuinplanten en bloemen van februari tot november in een plantenkas!

In een plantenkas worden groente-, kruidenplanten en bloemen onder ideale omstandigheden gekweekt. Het kweken begint met zaaien of stekken en later met verspenen en opkweken in de plantenkas. Vervolgens wordt de plant in de volle grond of pot geplant en in de plantenkas geplaatst. Plantenkassen worden ook gebruikt voor specifieke planten zoals orchideeën en cactussen. Een andere naam voor plantenkas is tuinkas, kweekkas of hobbykas.

Brede toepassing

Plantenkassen worden breed toegepast in menig moestuin, volkstuin, siertuin, schooltuin of in de tuin bij een zorginstelling of restaurant. Bekijk de volgende video waar een chef-kok zijn verse kruiden plukt voor zijn dagverse gerechten. Zijn er nog meer toepassingen voor een plantenkas? Jazeker, plantenkassen worden ook gebruikt als vlinderkas, vergaderruimte, showroom, rookruimte of als tuinkamer; een ruimte om in te loungen, lezen, schilderen of dineren!

Kasmodellen

Royal Well plantenkassen worden aangeboden als vrijstaand model, te vinden in de navigatiebalk onder tuinkassen. Als model te plaatsen tegen een muur, ga naar muurkassen.

Beglazing plantenkassen

Plantenkassen worden afgedekt met tuindersglas, veiligheidsglas of polycarbonaat. Het kweekresultaat onder tuindersglas en veiligheidsglas is gelijk. Veiligheidsglas is gehard glas waardoor dit 7 keer sterker is dan tuindersglas. Kweken onder polycarbonaat adviseren wij indien er ook in de wintermaanden gekweekt gaat worden. Polycarbonaat is voorzien van luchtkamers waardoor de isolatiewaarde hoger is. Een kachel zal een kas met polycarbonaat veel sneller verwarmen dan een kas voorzien van glas.

Vrijstaande plantenkas
Plantenkas aan muur