Glasschade

Ruitschade?

Is uw tuin- of muurkas onverhoopt beschadigd door bijvoorbeeld een rukwind, wervelwind of storm? In bijna alle gevallen gaat het dan om ruitschade. Op deze pagina vindt u informatie over het onderhoud van de ruiten, het voorkomen en oplossen van schade.

Wat te doen bij schade?

Mocht u schade constateren aan uw kas dan is het zaak om de kas zo snel mogelijk winddicht te maken. Als de wind vrij spel heeft bestaat de kans dat er nog andere ruiten gaan sneuvelen. Gebruik van stevig folie of houten platen is hierbij aanbevolen.

Garantie

Op glas bieden wij geen garantie, dus ook niet op een gesneuvelde ruit door slechte weersomstandigheden. Indien er ruiten kapot zijn gegaan bij transport dient u dat binnen 14 dagen te melden. Wij zullen kapotte ruiten gratis naleveren welke aantoonbaar zijn stuk gegaan tijdens transport. Wij bieden 10 jaar garantie op de kasconstructie. Alle glasschade die ontstaan is na bezorging valt niet onder deze garantie.

Verzekering

In de meeste gevallen valt het particuliere gebruik van tuin- en muurkassen op het woonerf te verhalen op uw inboedelverzekering. Indien de kas op een andere locatie is geplaatst, bijvoorbeeld op het terrein van een volkstuinvereniging, is een aparte verzekering nodig.

Ruiten bestellen

Uw ruit is gebroken? Royal Well biedt via de servicewebshop ruiten in de meest voorkomende afmetingen aan. Ga via de groene navigatiebalk op onze website www.royalwellkassen.nl naar de servicewebshop. Staat de afmeting die u zoekt niet op de website? Dan kunt u een e-mail sturen naar klantenservice@royalwellkassen.nl om een prijs op te vragen. Royal Well verkoopt enkel ruiten welke passen op kassen die wij verkopen. 

Transportkosten

Een ruit vervoeren brengt meerdere complicaties met zich mee. Royal Well werkt samen met ervaren en gespecialiseerde vervoerders. Een glaspakket in zijn geheel afleveren kost tussen de €19,95 en €29,95.

Glasdikte

In sommige gevallen kan het goedkoper zijn om bij uw plaatselijke glashandel ruiten te bestellen. Let op: dit kan alleen wanneer het tuindersglas betreft! Vergeet dan niet te vermelden dat u 3mm dik tuindersglas zoekt. Dit is namelijk de dikte waar onze glashaakjes en H-profielen op gemaakt zijn.

Glasschade voorkomen & Onderhoudsadviezen

Om uw tuin- of muurkas in topconditie te houden adviseren wij u jaarlijks onderhoud te plegen. Het is van belang om de volgende punten in acht te nemen:

  1. Plaats uw kas op een fundering en een 100% vlakke en stevige ondergrond.
  2. Is er storm geweest? Controleer of alle glashaken en glasklemmen niet los geraakt of beschadigd zijn. Nieuwe glasklemmen en glashaken zijn te bestellen op de servicewebshop die te vinden is via royalwellkassen.nl.
  3. Staat de kas op een open terrein dan is het geen gekke gedachte om extra glasklemmen en beglazingskit te gebruiken. Denk aan de volgende aantallen: 6 glasklemmen in plaats van 4 bij ruiten van 610 x 610 mm en 10 glasklemmen in plaats van 6 bij ruiten van 610 x 1210 mm.
  4. Monteer beglazingsstrips (stormbeveiliging) indien u een Popular tuinkas heeft voorzien van veiligheidsglas

 

Stormbeveiliging

Beglazingsstrips, ook wel stormbeveiliging genoemd, zijn een fraaie uitvoering strips om de ruiten mee vast te zetten. Deze zullen de kas en de ruiten nog meer beschermen tegen stormschade en geven direct een fraaier uiterlijk mee aan de kas. Geleverd in een transparante kleur zodat de strips inzetbaar zijn bij iedere kleur tuinkas. U kunt deze stormbeveiliging gebruiken bij de Popular kassen 46/66/86 en 106. Voor meer informatie ga naar beglazingsstrips

 

Ruit in kas gesneuveld
Ruitschade
Steen door de ruit
Stormbeveiliging