Houten producten van eerlijk hout

Royal Well levert een breed assortiment houten kassen gemaakt van eerlijk en duurzaam gekweekt hout welke komt uit gecertificeerde bossen. Alle houten kassen in het programma van Royal Well zijn gemaakt van FSC® of PEFC™ gecertificeerd hout.

Dit houdt in dat wij deel uitmaken van de ‘Chain of Custody’ welke erop toeziet dat het hout afkomstig is uit gecertificeerde bossen en van kap tot eindproduct gevolgd wordt door onafhankelijke organisaties die toezicht houden op verantwoord bosbeheer.

Door bewust te kiezen voor gecertificeerd hout levert Royal Well een bijdrage aan eerlijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of een kas FSC® of PEFC™ gecertificeerd is kunt u inzien in het tabblad ‘specificaties’ onderaan de pagina van iedere houten kas.

Onze certificaat nummers zijn:

  • FSC- certificaat: CU-COC-828395-EU
  • PEFC-certificaat: CU-PEFC-828395-EU

Eigenschappen houten kas

Cederhout is een natuurproduct dat reageert op de atmosfeer waarin het is geplaatst. In een natte omgeving zal het hout vocht opnemen en dit later weer los laten. Hierdoor kan het gebeuren dat aan de binnenzijde van de kas het hout ‘transpireert’. Dit is een natuurlijk proces. Door de ademende functie van het hout, het opnemen en verdampen van vocht, worden de oliën die het cederhout van nature bevat zichtbaar. Deze oliën zorgen ervoor dat het hout niet rot zolang de ademende functie behouden blijft.

Met de tijd zal het hout langzaam verkleuren naar een zilvergrijze tint.