Optionele fundering

Vaak wordt een fundering optioneel aangeboden. Hierin is sprake van 2 verschillende type funderingen, namelijk een stalen en aluminium fundering.

Stalen fundering

Het meest toegepast is de stalen fundering. De funderingsrand bestaat uit een C-profiel en heeft een hoogte van 12 cm. De stalen fundering wordt met behulp van clips, bouten en moeren vastgezet aan het frame van de kas. In geval van een houten (kas)frame worden er schroeven meegeleverd. 

Stalen hoeklijnen

Met de fundering zijn hoeklijnen meegeleverd. Deze kunnen als geheel worden gebruikt bij plaatsing in de volle grond, eventueel extra vastgezet in (snel)beton. De hoeklijnen kunnen worden ingekort of ondersteboven gemonteerd bij plaatsing op een verharde ondergrond, bijvoorbeeld het terras.

Aluminium fundering

Minder toegepast, maar wel een heel solide constructie. De aluminium funderingen hebben bijna altijd een kokervorm en zijn geïntegreerd aan het frame. Op die manier is de verbinding tussen frame en fundering optimaal.

Kleurcoating

In de regel kan een fundering altijd in de kleur van het kasframe worden geleverd. Indien de kas niet gecoat is, zal de fundering geleverd worden in een blanke uitvoering. De stalen fundering in een blanke uitvoering is verzinkt en daardoor beschermd tegen roest. Het is mogelijk met de fundering een contrast te creëren: combineer een blanke fundering met een gecoat kasframe.

Stalen funderingsrand voorzien van hoeklijnen
Kleurcontrast fundering en kas